Opening beachvolleybalseizoen in Borne

Dit weekend begon de nationale beachcompetitie bij Webton Beach Twente. Spelers en speelsters uit het hele land togen naar Borne. Zelfs een team uit Scheveningen (de beachvolleybalhoofdstad van Nederland) trok richting het oosten des lands.

Halve finale dames

Zaterdag betraden de mannen om 9:00 uur het veld. In totaal streden 8 teams om de winst. De omstandigheden waren aan het begin van de dag nog vrij koud, maar gelukkig brak in de loop van de dag het zonnetje door. Uiteindelijk bleken Nikita Ar Nikita Artamonov (zoon van Webton Beach Twente-trainer Viktor) en zijn maatje Sander Schouten het sterkste team. Een eervolle vermelding was voor Daan Nijeboer (17 jaar) en zijn 25 jaar oudere partner Pim Heurman. Dit Twentse gelegenheidsduo werd keurig 4e.

Voorbereiding finale dames

Zondag waren de dames aan de beurt. De titelverdedigsters van vorig jaar (Ilona Lievaart en Bianca Stoop) wisten hun titel niet te prolongeren. Zij werden 6e. De toernooiwinst ging naar Nicole van der Mark en Jessica Smit. Zij versloegen in de finale het duo Noa de Bruin en Emma Piersma.

Mede dankzij de inzet van een aantal enthousiaste vrijwilligers en prima leidende scheidsrechters kan Webton Beach Twente terugkijken op een geslaagd toernooi.

Reacties